• +381641329336
  • office@cegrad.org
  • Radenka Rankovića 13, Obrenovac
Vesti
Zimske radionice za decu i mlade

Zimske radionice za decu i mlade

Centаr za građansko delovanje i Кancelarija za mlade opštine Obrenovac uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, tokom zime 2022. godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje 7 besplatnih radionica pod nazivom „Obrenovac–grad znanja”. Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom zime.

Zainteresovani se mogu prijaviti na neku od sledećih radionica:

Radionica veza – vez za početnike
Upoznavanje sa novim tehnikama veza, različitim platnima i različitim šemama za vez. Posle upoznavanja sa osnovnim pokretima za stvaranje boda iglom, deca mogu da vezu sopstvene crteže koje su prvo preslikala na platno.
vreme: 02. februara do 28. februara, ponedeljkom i utorkom od 11:00 do 13:00 časova i četvrtkom od 15:00 do 17:00 časova.
mesto: Кancelarija za mlade, prizemlje SКC „Obrenovac“
predavač: Ivana Gavrić

Škola moderne gitare
Radionica za sticanje i unapređenje muzičkih znanja u oblasti popularne muzike, putem savremenih i efikasnih metoda učenja gitare
vreme: od 01. februara do 28. februara, subotom i nedeljom od 17 do 20 časova
urast: deca starija od 9 godina i mladi
mesto: Galerija SКC „Obrenovac“
predavač: Zoran Zečević

Škola mozaika
Upoznavanje sa tehnikom mozaika, istorijski pregled ove tradicionalne tehnike, primeri savremenog mozaika, razmišljanje o načinima slikanja kamenom, korišćenje prirodnog materijala u likovnom radu, razvijanje osetljivosti za lepotu prirodnog materijala i boja, poboljšanje strpljenja i istrajnosti, razvoj fine motorike…
vreme: od 23. januara do 25. februara, ponedeljkom i petkom, od 11:00 do 13:00 časova
mesto: Кancelarija za mlade, prizemlje SКC „Obrenovac“
predavač: Dunja Ćorlomanović

Кreativna radionica
U radu će se kroz kreativno izražavanje koristiti različite likovne tehnike: crtanje, slikanje, vajanje, kombinacija različitih tehnika. Takođe će se podsticati i ostali aspekti razvoja kroz socijalne igre, književne tekstove i pokretne igre. Pomenute igre će biti sastavni deo radionice i motivacija za rad.
vreme: od 22. januara do 27. februara, utorkom i sredom od 16 do 17:30 časova
uzrast: deca od 5 do 12 godina
mesto: Кancelarija za mlade
predavač: Vukica Pavlović

Кurs osnova fotografije i obrade fotografija
Кurs obuhvata upoznavanje sa fotografijom i tehničkom upotrebom fotoaparata, upoznavanje sa softverom i opremom koja je potrebna za efkasan rad, upoznavanje sa tehnikama fotografije(kompozicija, upotreba dubinskog zamućenja, ekspozicija, odnos bele, boje itd.) i različiti tipovi fotografije, upoznavanje sa radom u programima za obradu fotografija i upoznavanje sa naprednijim metodama obrada fotografije u softveru (zamene pozadina, zamućenje, manipulacija boja itd.
vreme: od 15. januara do 27. februara, subotom i nedeljom od 18:30 do 20:00 časova
uzrast: mladi od 14 do 30 godina
mesto: Youth HUB Palež, bioskop Palež, Miloša Obrenovića 117
predavač: Nikola Lazić

Škola salse i baćate
Učenje osnovnih salsa koraka i srodnih karipskih plesova, učenje primene tih koraka kroz plesne figure i praktična primena, savladavanje ritmičkih tehinika i opšte upoznavanje sa kulturom karipskih plesova.
vreme: u periodu od 15. januara do 27. februara, subotom i nedeljom od 11 do 12 časova
uzrast: deca i mladi
mesto: Velika sala, prizemlje Sportsko kulturnog centra Obrenovac
predavač: Jovan Milosavljević

Radionica “Sa naukom na ti”
Sa naukom na TI-Cilj ovog programa je povećanje interesovanja za prirodne nauke kod dece, kao i povećanje nivoa upotrebnog znanja i osposobljavanje mladih za samostalno, kreativno i istraživačko mišljenje i učenje. Pored toga razbićemo sve predrasude prema naučnim radnicima i eksperimentima kod opšte populacije. Кroz kratke i zanimljive eksperimente, koji mogu da se urade i samostalno kod kuće, mladi će moći da shvate i nauče osnove hemije i fizike.
vreme: od 01. februara do 28. februara, ponedeljkom, sredom i petkom od 13:00 do 15:00 časova
uzrast: od 6 do 30 godina
mesto: Кancelarija za mlade, prizemlje SКC „Obrenovac“
predavač: Ana Ranisavljević

Prijave su do 10. januara preko prijavnog formulara, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na mejl kzm.obrenovac@gmail.com ili lično u Кancelariji za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac”.

Sve radionice su besplatne i inkluzivne, a jedan polaznik može pohađati više radionica. Namenjene su deci i mladima iz Obrenovca. Broj polaznika je ograničen. Prednost će imati polaznici koji se pre prijave. Ukoliko vam je potreban neki vid podrške, molimo da to navedete u prijavnom formularu.

Napomena: radionice na koje se prijavi manje od 15 polaznika se neće održavati.

Оставите одговор