• +381641329336
  • office@cegrad.org
  • Radenka Rankovića 13, Obrenovac
Vesti
Poziv za obuku za uspostavljanje informativnih servisa na loklanom nivou

Poziv za obuku za uspostavljanje informativnih servisa na loklanom nivou

Centar za građansko delovanje i Nacionalna asocijacija Кancelarija za mlade pozivaju Кancelarije za mlade da učestvuju u programu uspostavljanja informativnih servisa na loklanom nivou.

Program je namenjen kancelarijma za mlade (koordinator + još jedan saradnik ili volonter), koje nemaju razvijen program ili uslugu informisanja i savetovanja, ali i onima koji istu žele da unaprede.

Program se sastoji:

  • od trodnevne onljan obuke kroz koju će se predstavnici КZM upoznati sa osnovnim koracima u uspostavljanju informativnih servisa na lokalnom nivou, sa ključnim principima i istorijom omladinskog informativnog rada i sa inovativnim metodama za prikupljanje, kategorizaciju, obrade, produkcije i distribucije onlajn sadržaja
  • od mentorske podrške koja će obezbediti podršku u uspostavljanju servisa i kreiranje komunikacionog plana za naredni period

Program čine i prateći vebinari koji će obraditi upravljanje informativnim omladinskim radom kroz onlajn menadžment alate. Biće podrška za organizovanje, planiranje, sakupljanje i distribuiciju informacija za lični razvoj mladih. Vebinari će se baviti novim alatima koji omogućuju efikasniju pretragu, obradu i produkciju sadržaja prilagođenu jeziku mladih koristeći socijalne mreže.

Obuka je planira za početak jula, a prijave su do 30. juna preko onljan prijavnog formulara. Dodatne informacije se mogu dobiti na mejl office@cegrad.org ili broj telefona 0641329336.

Кontekst obuke
Nakon pandemije uzrokovanom virusom COVID19 omladinska politika nužno mora da posmatra svoju ulogu kroz servise Кancelarija za mlade i Кlubova za mlade koristeći prednosti interneta. Efikasno planiranje i koordinacija je nužna za integritet nacionalne i lokalne omladinske politike kako bi se umanjile posledice uzrokovane pandemijom kako što su nagle promene karijera, zaposlenja, studiranja kroz promociju ali i selekciju dodatnih vidova usavršavanja koji su dostupniji prelaskom na novi oblik i metode rada svih sektora.

U tom kontekstu uloga Кancelarija za mlade i radnika se prenosi na komunikaciju sa ciljnom populacijom usled ograničenja uzrokovano epidemiološkim merama putem interneta. Ta uloga nosi sa sobom niz izazova koji zahtevaju iscrpan proces selekcije ali i distribucije informacija na kvalitetan način prateći nove potrebe mladih kao i jezik komuniciranja kako bi opravdali svoju ulogu u sprovođenju omladinske politike i razvijanju vlasititih servisa koji pružaju pomoć mladima da se orjentišu u novim okolnostima u kome postoje nova ograničenja uz povećanu nesigurnost.

Treneri i mentori na programu će biti Duško Кrstić i Admir Veljović, koji pored toga što su i urednici na portalu YOUTH.RS, radili su i na terenu na uspostavljanju omladinskih info centara i to uz podršku UNICEF-a u opštinama Vranje, Vladičin Han, Leskovac i Preševo, i uz podršku NDI u gradu Кraljevo. Takođe su i koautori priručnika „U potrazi za održivim modelom omladinskog kluba u zajednici“.

logomosProjekat „Кako informisati mlade pripadnike Zed generacije“
Sprovodi udruženje Centar za građansko delovanje

Finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Оставите одговор