• +381641329336
  • office@cegrad.org
  • Radenka Rankovića 13, Obrenovac
Vesti
Potpisan ugovor o sufinansiranju Nacionalnog programa volontiranja – MLADI SU ZAKON 2019

Potpisan ugovor o sufinansiranju Nacionalnog programa volontiranja – MLADI SU ZAKON 2019

Na osnovu rezultata Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje cilјeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ, danas su na svečanosti u Palati Srbija potpisani ugovori o realizaciji odobrenih projekata.

Mladi istraživači Srbije, zajedno sa partnerima Pokret gorana Vojvodine, Narodni parlament i CEGRAD potpisali su ugovor o realizaciji projekta: Nacionalni program volontiranja mladih – MLADI SU ZAKON 2019

Tokom projekta, čija realizacija simbolično počinje potpisivanjem ugovora na dan obeležavanja Međunarodnog dana mladih (12. avgust) biće realizovano 30 međunarodnih volonterskih kampova, podržano 135 lokalnih omladinskih volonterskih akcija, održane dve velike dvodnevne volonterske akcije koje će uklјučiti preko 200 mladih kao i proslava Međunarodnog dana volontera 05. decembra 2019. godine. U realizaciju aktivnosti projektom će direktno biti uklјučeno 1413 volontera i volonterki koji će zajedničkim radom lokalnim zajednicama u našoj zemlјi donirati preko 46.335 volonterskih radnih sati.

Prevahodni cilј projekta je da mladi širom Srbije prepoznaju potrebe i probleme svoje lokalne zajednice i svojih vršnjaka i da kroz inovativna i maštovita rešanja uz finansijsku podršku programa MLADI SU ZAKON urade nešto konkretno i pomognu svojim sugrađanima.

Javni konkurs za prijavlјivanje kreativnih rešenja i ideja na kom će moći da učestvuju udruženja mladih i neformalne grupe mladih (15 do 30 godina) biće objavlјen u ponedelјak 19. avgusta. Sve informacije o mogućnostima uklјučivanja u program i samom programu zainteresovani mogu da prate na onlajn platformi mladisuzakon.rs

Na svečanosti u Palati Srbija, u ime Mladih Istraživača Srbije i konzorcijuma partnera programa Mladi su zakon 2019 (CEGRAD, Narodni parlament i Pokret gorana Vojvodine) koordinatorka programa Jelena Ristić Beronja naglasila je:

da je ova godina ujedno i 30-godišnjica Volonterskog servisa Srbije i dokaz istrajnosti Mladih istraživača Srbije u vrednovanju i podršci volonterskog rada za dobrobit zajednica širom Srbije.

Оставите одговор