• +381641329336
  • office@cegrad.org
  • Radenka Rankovića 13, Obrenovac

Završena realizacija „Mladi su zakon“ projekta „Seoski trg“

DSC 1673Neformalna grupa mladih „Snaga Ušća“ završila je realizaciju volonterskog projekta „Seoski trg“, za koju su dobili podršku Ministarstva omladine i sporta, kroz program „Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj njihovog projekta je bio popravka dečijeg mobilijara, izgradnja letnjikovca i postavljanje klupa za sedenje u parku u kom mladi i deca iz sela Ušće kod Obrenovca provode slobodno vreme.

U centru sela nalaze se Dom kulture, sportski tereni, osnovna škola i školski park. Članovi neformalne grupe mladih „Snaga Ušća“ završili su realizaciju volonterskih akcija tokom kojih su  izgradili lep i komotan letnjikovac u parku, napravili staze, postavili klupe za sedenje, nabavili ljuljaške i napravili nove klackalice.

Dečiji mobilijar, tj. klackalice i ljuljaške, je bio neupotrebljiv. Jedina zaštita i zaklon od kiše u parku je bila terasa Doma kulture, koja se nalazi pored parka. Realizacijom ovog projekta park je dobio letnjikovac koji može zaštititi od sunca i kiše, a deca su dobila više prostora za igru.

DSC 1664

Izgradnja letnjikovca je zahtevala planiranje dizajna i konstrukcije, ravnjanje zemljišta, razmeravanje, iskopavanje rupa za stubove, pozicioniranje i nalivanje drvenih stubova betonom, postavljanje venčanice i rogova i pokrivanje krova osb i ondulin tablama.

 

Оставите одговор