• +381641329336
  • office@cegrad.org
  • Radenka Rankovića 13, Obrenovac

Završena realizacija „Mladi su zakon“ projekta „Sredi me“

20170915 123340Neformalna grupa „Budi muško klub Pančevo“ završila je realizaciju projekta „Sredi me“. Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program „Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj projekta „Sredi me“ je bio da mladima koji žive u Pančevu obezbedi novo mesto u kome mogu da se druže, provode slobodno vreme i koje će biti uređeno na način koji podstiče njihovu fizičku aktivnost.

Mladi iz „Budi muško klub Pančevo“ sredili su park u ulici Generala Petra Aračića 2c, mesto u kom deca i mladi mogu da se okupljaju. Park je bio u jako lošem stanju – ljuljaške, klackalice i klupe su bile polomljene, betonski teren je bio neupotrebljiv, a ceo park je bio zasut đubretom i pretvoren u mini divlju deponiju.

20170915 122917

U okviru projekta organizovana je „Kafa sa košijama“, čiji je cilj bio da informiše lokalnu zajednicu o sprovođenju akcije. Zatim je organizovana volonterska akcija sređivanja parka – čišćenje smeća iz parka, popravka i farbanje klackalica i ljuljaški, kao i farbanje klupa i popravka terena. Treća aktivnost u okviru projekta „Sredi me“ obuhvatila je organizaciju različitih radionica u parku za decu uzrasta od 7 do 12 godina, u cilju promocije uređenog parka.

20170915 122044

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ doniralo je klackalice i ljuljaške, a postignut je i dogovor da preduzeće preuzme održavanje parka.

Оставите одговор