Poziv na seminar - Aktivizam mladih za vreme poplave - praksa i preporuke

Centar za građansko delovanje uz podršku Ministarstva omladine i sporta i u saradnji sa partnerima iz deset gradova iz Srbije realizuje projekat „Aktivizam mladih za vreme poplave - praksa i preporuke“.

Cilj projekta je razmena iskustava i prenos znanja o razvoju aktivizma i volonterizma u vanrednim situacijama između aktivista i predstavnika opština i gradova i razvoj smernica koje će se kao vodič koristiti u budućnosti za vreme elementarnih nepogoda ili vanrednih situacija.

Po dva predstavnika iz deset odabranih partnerskih gradova proći će trodnevnu obuku u Obrenovcu u periodu od 6.-8. septembra 2016. godine o svim temama značajnim i neophodnim za animiranje i motivisanje mladih u lokalnoj zajednici za reagovanje za vreme elementarnih nepogoda.

Partnerske organizacije:

1. Fondacija za mlade Obrenovca
2. Udruženje građana „Lučani u srcu“ iz Lučana
3. Udruženje FORCA iz Požege
4. Kancelarija za mlade grada Šapca
5. Kancelarija za mlade grada Loznice
6. Kancelarija za mlade grada Novog Pazara
7. Kancelarija za mlade Krupanj
8. Udruženje „Ub OK“ iz Uba
9. Kancelarija za mlade Bajina Bašta
10. Kancelarija za mlade grada Sremska Mitrovica
11. Udruženje „Eko Drina“ iz Malog Zvornika

Zainteresovani učesnici bi trebalo da kontaktiraju partnerske organizacije i da popunjeni prijavni formular pošalju na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 30. avgusta 2016.

Projekat Aktivizam mladih za vreme poplave - praksa i preporuke, sprovodi udruženje Centar za građansko delovanje, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.