Pištaljka! #obrenovac

Pištaljka! #obrenovac je veb servis namenjena gradu i građanima Obrenovca. Kako, lokalne institucije nemaju adekvatno razvijene mehanizme za informisanje građana i aktivno učestvovanje građana u donošenju odluka, servis pištaljka! će od lokalnih institucija i tela javne vlasti, umesto građana, tražiti apsolutno svaku informaciju koju građani smatrju zanimljivom.

Po uzoru na dobru praksu iz EU, i dobru praksu koju imamo preko naše već postojeće strane “Obrenovac” na društvenoj mreži Fejsbuk, pokrenućemo veb sajt "Pištaljka! #obrenovac" preko koga će posetioci, naši sugrađani, moći interaktivno da pomognu boljem funkcionisanju opštine Obrenovac, lokalnih ustanova i organa ukazujući na probleme, propuste i nepravilnosti ili da pohvale nečiji trud i zalaganje za opštu dobrobit Obrenovčana. Građani će anonimno moći da prijave neku situaciju za koju smatraju da je neophodno rešiti i time ukazati i drugima na konkretnu problematiku. Mi iz uredništva sajta ćemo se potruditi da za konkretne probleme saznaju pravi ljudi!

_________________
na primer: Kad će se uvesti dopunska strelica za skretanje levo? Ko su bili članovi žirija koji je izabrao onakvo uređenje trga? Kada mislite rešiti problem rasvete u mojoj ulici? Gde mogu pogledati pregledan prikaz gradskog budžeta? Kad će park u mom kraju doći na listu prioriteta? Ko sve koristi gradske prostore? Kada će se uvesti noćna autobuska linija do grada?